پرورش و نگهداری از حیوانات و گیاهان دم طلا
Breeding and keeping animals and plants

DOOMTALA.IR

بیماری کبد چرب طوطیسانان

پست شماره 157
13:40 , چهار شنبه 05 / 12 / 1394

بیماری کبد چرب طوطیسانان

توضیحات کامل در مورد بیماری کبد چرب طوطیسانان برای خواندن این پست به ادامه مطلب مراجعه نمایید

تغییرات بافتی
کیست های بزرگ در سیتوپلاسم پارانشیم کبدی ، انسداد سینوسی ، خون گرفتگی و نقص سیستم عروقی ، نواحی نکروزه و فیبروزه درکناره لوب های کبد ، تورم و پارگی هپاتوسیت ها در اثر چربی بی اندازه ، غیر عادی شدن بافت سلول ها و جابجایی و تحلیل هسته ها ، جایگزین شدن ذرات مایع به جای هسته های هپاتو سیت و ساختار غیر عادی در کبد ، کاهش فسفولپید کبد همراه با افزایش چربی ،کبد هیپرتروف شده ، افزایش اسید چرب اولئیک و پالمتیک و الگوی اسیدهای چرب نامشخص از جمله تغییراتی اند که در بافتهای ذکر شده اتفاق می افتند.
کاهش استرادیول پلاسما از 165 به 267 pg/ml ، تغییر در ساختمان 1-25(OH2)D3 و اختلال در متابولیسم کلسیم ، کاهش کلسیم خون مرغ های مبتلا به 74 ميلي گرم در هر ۱۰۰ سي سي . فسفر بیش از کلسیم تحت تاثیر قرار می گیرد.
عوامل موثر در بروز بیماری شامل موارد زیر می باشد.
عوامل هورمونی ، دمای محیط و عوامل تغذیه ای.
عوامل هورمونی
استروژن زیادهمراه انرژی زیاد باعث افزایش لیپید کبد وافزایش خونریزی کبد می شود . پروژسترون پلاسما نیز با شیوع مرتبط است . تیروئید بادخالت در متابولیسم باعث کاهش تجمع چربی می شود NKK سبب کاهش اندازه ومیزان لیپید کبد در پرندگان استروژنیزه شده می شود.
دمای محیطی
بیشترین تلفات درگرمترین ایام سال اتفاق می افتد . . استروژن زیاد دردماهای بالاتر مضرتراست.
عوامل تغذیه ای
فقط در هنگام تعادل مثبت انرژی رخ می دهد . تغذیه اجباری مرغان مسن به میزان150% تغذیه اختیاری به مدت 2 تا3 هفته ، انرژی مصرفی در دو حالت برابر بوده ولی انرژی ذخیره ای در تغذ یه اجباری خیلی بیشتر است .شدیدتر شدن مشکلات پرنده هنگام افزایش مصرف انرژی به بالاتراز305Kcal/ME/day
پیشگیری ودرمان
متعادل کردن انرژی جیره ، تنظیم دمای محیطی و تغییر در عناصر جیره.
متعادل کردن انرژی
وزن کشی حداقل 1% گله در هر ماه در صورت وجود سابقه F.L.H.Sو یا پیش بینی تاخیر در تولید ،جایگزینی کربوهیدرات هابا مکمل چربی بشرط ثابت بودن انرژی جیره ، کاهش انرژی جیره در اولین پیک تولید (باکاهش غلظت انرژی و کنترل تغذیه) ، کاهش8-5%غذا بعد از اولین پیک تولید ، کاهش زمان غذادهی ، کاهش پروتئین خام وافزایش آمینو اسیدها ، جایگزینی غلات کم انرژی مثل گندم و جو به جای ذرت ، استفاده از فراورده های جانبی با فیبر بالا می تواند در متعادل کردن انرژی موثر باشد.
تغییر عناصر جیره می تواند به طرق زیر انجام گیرد :
افزودن عوامل لیپوتروپیک مثل کولینmg/kg 500 ومتیونین به میزان1% .
افزودن 0.3ppmسلنیم و 50IU/kg VitE
استفاده از ید و سولفات مس در دان
تنظیم دمای محیطی شامل :
خنثی کردن تغییرات فصلی درجه حرارت ، استفاده از درجه حرارتهای بالاتر با کنترل محیط ساختمان ، کاهش مصرف انرژی با نگهداری پرندگان در 25-28°C به جای 20°C بعد از پیک تولید می شود.
F.L.H.S یک بیماری متابولیکی است که درطیورخصوصا ًمرغهای پرتولید هنگام تعادل مثبت انرژی بویژه درهوای گرم اتفاق می افتد . وجود چربی در کبد و حفره شکمی همراه با درجات متفاوتی ازخونریزی کبدی ازعلائم مهم آن می باشد. متعادل کردن انرژی جیره ، تنظیم دما مطابق باشرایط مختلف محیطی و افزودن بعضی عناصر و ویتامینها از راههای مقابله با آن می باشد .


منبع: parrots.lxb.ir

توجه : باز نشر مطالب دم طلا تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

نظرات ارسال شده

    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتیرفرش کد امنیتی